PopEye in de Oude Gevangenis


Peter van Meer in Het Nieuwsblad, Tuesday 6th May 2008, Belgium.


Vanaf morgen kan u in de Oude Gevangenis terecht voor een opvallende tentoonstelling. PopEye is een kunstige crossover tussen beeldende kunst en muziek. Concreet wil dat zeggen dat de organisatoren aan verschillende Belgische kunstenaars en muzikanten vroegen om zich door elkaar te laten inspireren tot unieke kunst.

Bekende, en iets minder bekende, namen lieten zich van hun creatiefste kant zien, samen met de unieke setting in de Oude Gevangenis zorgt dit voor een must-see in cultureel Hasselt. Blikvangers op de expo zijn ondermeer Michaël Borremans, die de hoes van de nieuwste dEUS-cd ontwierp en Guy Peellaert, een in eigen Belgenland niet zo bekende artiest die wel de eer had om in de jaren zeventig coverart te ontwerpen voor grootheden als David Bowie en The Rolling Stones. Maar ook onverwachte kunst is een belangrijk deel van PopEye, zo kan u een creatie bewonderen die Hannelore Knuts en Tim Vanhamel samen in elkaar boksten. Een absolute aanrader!

De lijst van deelnemende artiesten is indrukwekkend: Philippe Carly, Marc Claes, Jef Cuypers, Daan Stuyven, Sergio De Beukelaer, dEUS, Danny Devos, Kati Heck, Kamagurka, Hannelore Knuts, Philip Metten, Marc Meulemans, Maryam Najd, Mauro Pawlowski, Guy Peellaert, Lieve Prins, Nicolas Provost, Matthieu Ronse, Rudy Trouvé, Luc Tuymans, Dennis Tyfus, Walter Van Beirendonck, Stephan Vanfleteren, Wouter Vanhaelemeesch, Anne-Mie Van Kerckhoven, Tim Vanhamel, Bent Van Looy, Andy Wauman en Sarah Yu Zeebroek.

Daar vindt zelfs de grootste kunstcriticus zijn gading tussen! PopEye loopt van 7 mei tot en met 15 juni. Van woensdag tot en met zondag kan u aan de Martelarenlaan aan een zacht prijsje deze tentoonstelling bezoeken.
Related group exhibitions: Pop-Eye
1838