Picnic at Hanssenspark


Jan Blondeel in Cobra.be, Friday 27th June 2014, Belgium.


Wie in België over performancekunst spreekt kan niet om Danny Devos heen. Sinds het einde van de jaren 70 bouwt die aan een consistent oeuvre waarin hij de grenzen aftast van body art, performance, installaties en industriële muziek. In De Bond legt hij een stuk van een park aan waarin hij een overzicht van zijn werk toont en dat het decor vormt voor een aantal nieuwe performances.

Gedurende 35 dagen gingen 45m3 tuinaarde, ongeveer 100kg zaden; diverse grassen, kruiden, Papaver, Crimson Clover, Taraxacum officinale, Centaurea cyanus, Festuca rubra, Dianthus superbus, onkruiden, haver, netels en meer tekeer in De Bond, een voormalige katoen- en wolweverij uit 1860 in Brugge. Meer dan 2000 bloembollen werden in de grond gestopt; Gladiolus, Anemones de Caen, Tigridia pavonia, Achimenes pulcherrima, Liatris, Brodiaea, en meer. Honderden vaste planten, Aster Alpinus, Violas, Carex morrowi 'Irish green’, Stipa gigantea, struiken, Phyllostachys vivax, netels, distels en onkruid werden geplant. De ruïne, het Takkenhuisje en de hangbrug uit het Vilvoordse Hanssenspark werden gereconstrueerd met afgedankte kantoormeubelen, stoelen, burelen en klasseerladen.
Doorheen het park kan men kleine ingrepen, machinesculpturen, installatiemashups en muziekluidsprekers ontdekken. De muren van de tentoonstellingsruimte zijn behangen met posters met foto’s en data van DDV’s ‘Birth(+)Fact(x)Death(-)Calendar’. Diverse videoprojecties tonen documentaire films over gebeurtenissen voor elke dag van de tentoonstelling.
 

Bij de sluiting, zondag 29 juni, zijn er performances in het park door Peter Fengler (NL), Douglas Park (UK) en Mikes Poppe (B). Van 16.00 tot 18.00u.

Die dag kunnen bezoekers naar hartelust planten uit de grond rukken en mee naar huis nemen.

[Picnic at Hanssenspark, tot 29 juni, De Bond in Brugge]


More info on the Web


Related solo exhibitions: Picnic at Hanssenspark
2129